And the winner is….. juf Elly

Grote spanning vanmiddag in de aula. Niet alleen bij de juffen, maar ook bij de kinderen. Welke juf zou tot Voorleeskampioen van De Bron worden gekroond?

De juffen hadden zich in het grootste geheim al wekenlang voorbereid. Uit welk boek zouden ze gaan voorlezen? Wat zou een goed stukje zijn om voor te lezen? Er werd onderling druk heen en weer geappt. Ze zouden toch niet toevallig hetzelfde boek kiezen?

Vanmiddag was het dan eindelijk zover en mochten de juffen laten horen hoe goed ze in voorlezen zijn. Natuurlijk hadden ze allemaal een superspannend boek gekozen, passend bij het thema van de kinderboekenweek: Bibbers in je buik….. Zo kwamen er verhalen over Kleine ijsbeer, Dieven in de buurt, Wiplala en  De Gorgels voorbij.

De 4- koppige jury, bestaande uit de Voorlees(klassen)kampioenen van vorig jaar (Judah, Bink,Daan en Ruben), nam haar taak zeer serieus. Zij beoordeelden de juffen op verstaanbaarheid, tempo, stemwisseling en contact met het publiek. Het werd een super spannende strijd, maar aan het einde van de middag maakte de jury de uitslag bekend en werd juf Elly uitgeroepen tot Voorleesjuf van De Bron.

Op 16 november zijn de kinderen zelf weer aan de beurt. Dan houden we de Voorleeswedstrijd voor de kinderen. In de tussentijd gaan we genieten van de Kinderboekenweek met veel spannende boeken en volgende week de boekenverkoop van boekhandel van der Boom. Op donderdagmiddag vindt weer de jaarlijkse Kleedjesverkoop in de aula plaats, waar u mooie boeken voor een leuk prijsje kunt kopen. We hopen u en jullie allen zeker op één van de verkoopmiddagen te zien!