HALLO VO!

Vandaag gingen we met heel veel groep 8-ers van andere scholen naar de VO-dag. Allereerst bezochten we het Edudelta College. Enthousiast maakten we kennis met Duits: “Wer hat die Kokonuss geklaut?”. We bezochten we de Kanjerles, handvaardigheid en wiskunde. We kwamen in “de wereld van horeca en bakkerij”. Om de honger te stillen, smaakte het zelfgebakken flensje heerlijk. De speculaasjes die we zelf op een plank maakten, vonden gretig aftrek. Hoogtepunt is “de wereld van groen”. Hier kan je knuffelen met de hoogbejaarde pony Pjotr, de konijnen, cavia’s en andere dieren. De aaibaarheidsfactor van de slang ligt wat lager. Toch durfde een enkele leerling ook deze even vast te houden.

Op naar de locatie aan de Schoolstraat. Hier gingen we “de wereld van dienstverlening en produkten” in d.m.v. een quiz. Verder gingen we door “de wereld van energie”, “de wereld van bouwen” en “de wereld van mobiliteit”.

Daarna volgde de kennismaking met de PM. In de les Nederlands moesten we in groepjes argumenteren. Daarna speelden we een tikspel in de gymles. Tot slot deden we wat proefjes in de Wondere Wereld, een samenvoeging van vakken als biologie, met wis-, natuur,-en scheikunde. We testen de oppervlaktespanning met water en zeepsop. Het werd net geen schuimparty! Nog acht maanden op De Bron en we zeggen: Hallo VO!