“Het dak eraf”

Maandag 9 juli stond volledig in het teken van de negen leerlingen uit groep 8. Groot feest voor alle leerlingen van de school: zij worden traditiegetrouw getrakteerd door de bijna-brugklassers.

Om 12.00 uur was het zover: bepakt en bezakt verlieten zij door de erehaag van alle Bronleerlingen, de juffen en de meester. Een mijlpaal in het leven van de leerlingen. Geweldig dat sommige ouders tijd hadden dit bijzondere moment bij te wonen.

‘s Middags waren ze samen met groep 7 terug in de Bron. Ook dit jaar waren de bewoners van Ebbe en Vloed, Gemiva uitgenodigd om de musical bij te wonen. Een stoet van rolstoelers, rollators en mantelzorgers trok van het woonzorgcentrum naar de school. Dit jaar was er gekozen voor de vrolijke musical ‘Het dak eraf’. Een daklozencentrum moet verhuizen naar een oud leegstaand landhuis. Irma, de chef-kok van het centrum, gespeeld door Elaine, neemt samen met de daklozen het huis in bezit. Maar wat is dat nu? Er staat nóg een groep op de stoep om samen het landhuis te gaan bewonen. Griselda Goudsmit, voorzitter van de miljonairsclub, gespeeld door Iris, wil samen met een groep miljonairs ook in het huis. Wat blijkt? Wethouder Lach-en-Traan, gespeeld door Tim, heeft besloten dat de daklozen én de miljonairs vanaf nu onder een dak wonen. En wat voor een dak! Er zitten complete gaten in. Donkere wolken pakken zich samen boven het landhuis.

Diederik Nattigheid, de louche aannemer, gespeeld door Daniël, probeert met grote onkunde het dak te repareren. De groepen proberen samen te leven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Als oplossing is er een rode lijn getrokken, die het huis in twee gelijke stukken verdeelt. Maar is dit wel de juiste oplossing?

Per minuut neemt de hilariteit toe, wanneer beide partijen aan de slag gaan om een feestavond te organiseren voor de opening van hun deel van het landhuis. Wacht eens even? Twee feesten tegelijk? Als dat maar goed komt.

De leerlingen maakten er een feestje van met de hoogbejaarden en de mensen die zorg nodig hebben. Het was voor oud en jong genieten.

‘s Avonds verzorgden de leerlingen weer een fantastisch optreden. De aula zat stampvol ouders en bekenden van deze Bron-sterren. De kinderen straalden, ieder in hun rol. Het werd een feestje waarbij ‘Het dak eraf’ ging.

Aansluitend was er het officiële afscheid voor onze groep-achters. Een bijzondere bijeenkomst waarin de leerlingen in het zonnetje werden gezet. Het team kijkt terug op een geslaagd afscheidsfeestje. Alle leerlingen genieten nu van hun vakantie en gaan na de vakantie op de PM in Middelharnis aan de slag. Veel succes!