Judah, onze nieuwe voorleeskampioen

Het zou spannend worden, dat wisten we allemaal. De Nationale voorleeswedstrijd 2016 op de Bron!

In iedere groep hadden de voorrondes 5 geweldige voorlezers opgeleverd! De volgende kinderen mochten op donderdag 17 november strijden om de titel “Voorleeskampioen 2016”:

Ruben Quist (groep 4), Daan van Noord (groep 5), Bink Gebraad (groep 6), Judah van Heemst (groep 7) en Anna van den Boogert (groep 8). Leeftijd of leeservaring zegt op de Bron helemaal niets aangezien vorig jaar Lennerd Charité uit groep 4 de uiteindelijke winnaar was.

De wedstrijd werd geopend door groep 7/8 die het officiële voorleeslied van 2016 zongen. Om de beurt mochten kinderen van groep 1, 2 en 3 naar voren komen om een kaart om te draaien. Op de kaarten was een babyfoto te zien van de leerling die aan de beurt was om voor te lezen.

Het was erg spannend! Iedereen deed zo goed zijn best om goed voor te lezen. Het leukste/spannendste fragment uit het boek werd voorgelezen, er werden stemmetjes nagedaan, de lezers maakten oogcontact met het publiek, kortom: de juffen konden hier nog wat van leren!

Nadat alle lezers gedaan hadden wat ze konden, trok de jury zich terug om te overleggen. Ondertussen werden er allerlei acts opgevoerd. Er werd muziek gemaakt door Daniel, Thirza, Ruth en Willemijn, er was een solo optreden van Ruth, Lennerd en Wiebe maakten de zaal aan het lachen met hun moppen en groep 3/4 sloot de optredens af met het zingen van “Ho, stop! Sta eens even stil!”. Iedereen kreeg een lekker snoepje.

Uiteindelijk was de jury er uit. Iedereen had ongelooflijk goed zijn best gedaan! En we zijn als school dan ook TROTS op alle 5 de leerlingen. Bink, Daan en Ruben ontvingen de 3e prijs, Anna werd 2e en er kan natuurlijk maar 1 winnaar zijn en dat was dit jaar Judah van Heemst uit groep 7!! Een knappe prestatie! Van harte gefeliciteerd Judah!