KERSTFEEST “Wie is Jezus?”

De aula van De Bron ziet er prachtig uit. Tafels zijn gedekt. Complimenten voor de oudercommissie, die dit voor elkaar heeft gekregen. Het is half 6; tijd om aan tafel te gaan. De leerlingen en leerkrachten komen binnen. Met zorg is de kleding gekozen, kapsels zijn het bewonderen waard: gevlochten, opgestoken, kuiven en glitters. Iedereen komt op zijn/haar kerstbest binnen. Het is smullen van het buffet, door veel ouders klaargemaakt: bladerdeeghapjes met kaas en met worstjes, poffertjes, sateetjes, puntjes pizza, snacks en fruitspiezen. Feestelijke overvloed!
Om het geheel nog sfeervoller maken, speelt een saxofoonensemble van Vooruit allerlei kerstliedjes: “Jingle bells”, “Let it go”… Het is genieten!
Na het eten gaan we in optocht naar de kerk. Een spannend moment als de fakkels voor de leerlingen van groep 7/8 worden aangestoken. Zij gaan aan kop van de stoet en sluiten de rij. Ertussen lopen de kinderen van de groepen 1 t/m 6. Gelukkig waait het nauwelijks en is het weer zacht. Prima omstandigheden om licht door het dorp te dragen.
Bij de kerk worden we opgewacht door ouders, oma’s, opa’s, zussen, broers en andere belangstellenden. we vinden allemaal een plekje en de viering kan beginnen. Thema is ‘Wie is Jezus?’. De kinderen zingen erover: Jezus is het Licht der Wereld, Jezus is het levend woord, Jezus i
s de goede herder, Jezus is het levend woord…..”
Uit het evangelie van Johannes wordt voorgelezen wie Jezus zelf is en wie Hij voor de mensen wil zijn. “Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt, loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft”. Samenzang: “Laat ieder ‘s Heeren goedheid loven”, de muziekgroep die muziek maakt, gedichten, het Kerstverhaal wordt verteld, de wijzen uit het Oosten vieren het feest met ons mee. Kortom, de kinderen hebben samen met veel belangstellenden een fijne viering. Zoals gebruikelijk krijgt elke leerling een boek als kerstcadeau uitgereikt. De vakantie kan beginnen!
Het team wenst iedereen Fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling.