Kinderboekenweek “Klaar voor de start”

De Kinderboekweek van 2013 is helaas alweer afgelopen.
Ruim een week lang hebben we genoten van allerlei sportieve activiteiten met elkaar.
De Kinderboekenweek ging dit jaar van start met een gezamenlijke warming-up in de aula van onze school. Het blauwe en het rode team streden daar samen om het kampioenschap tussen de beste supportersgroepen. Hierbij werden ze beoordeeld op hun kwaliteiten om te kunnen applaudisseren, een yell te roepen, een wave te doen of een bal door te spelen binnen hun groep. Het werd een spannende strijd tussen team rood en team blauw, waarbij beide teams uiteindelijk gelijk eindigden.
Na de opening brachten de leerlingen van groep 3-8 allemaal een bezoek aan de bibliotheek en natuurlijk werden er ook de hele week weer boeken verkocht van boekhandel van der Boom uit Sommelsdijk. Woensdagmorgen 9 oktober was het tijd voor een echte sportochtend. De leerlingen van groep 3 t/m 8 haalden met verspringen, hardlopen, balwerpen en een hindernisbaan punten voor hun sportdiploma. De kinderen van groep 1 en 2 leefden zich in de speelzaal met een speciaal spelcircuit. Dit leverde naast een sportdiploma ook een mooie medaille op.
De kinderboekweek werd donderdagmiddag 10 oktober afgesloten met een “kleedjesverkoop”. Vele kinderen spreidden om 13.15 uur hun kleedje uit in de aula van onze school. Er ontstond direct een levendige handel, waarbij vele boeken voor € 0,50 van eigenaar wisselden. Zeker een herhaling waard!

We zijn benieuwd welk thema de kinderboekenweek volgend jaar weer brengt!

Geniet u mee van de foto’s van de verschillende activiteiten.

Filmpje 1 Filmpje 2