OP KAMP IN DE ELZENMEET

Voldaan zitten we in de klas. Sommigen zijn schor, anderen hebben hoofdpijn, allemaal zijn we doodmoe door slaapgebrek, als we na drie dagen kamp op vrijdagmiddag in De Bron terug zijn. Over een ding zijn de meesten het eens: duurde het kamp maar langer! Het is voorbij gevlogen.

Woensdagmorgen vertrokken we naar Ouwerkerk, waar we een bezoek aan het Watersnoodmuseum brachten. Op de fiets gingen we verder naar kamphuis De Elzenmeet in Burgh-Haamstede. Het fantastische weer nodigde uit voor een mei-duik in de Noordzee. In de donkerte van de schemer op zoek naar de vlag van de tegenpartij in het duin: Levend Stratego. Spannend!

Donderdagmorgen werd het ontbijt op het zonovergoten terras afgesloten met “Anna’s ontbijtshow”. Een mooie opwarmer voor de dag. Op de fiets naar Deltapark Neeltje Jans. De waterspeeltuin, de shows, het aquarium, de windtunnel, de rondvaartboot, de glijbaan; ingrediënten voor een heerlijke dag. Tubes zonnebrandcrème gesmeerd. Het hoogtepunt van het kamp: De Bonte Avond. Wat een optredens van deze talenten! Wat een plezier!

Vanmorgen zijn we al bijtijds vertrokken naar De Surfkaravaan op het Ouddorpse strand. We konden het niet beter treffen; met dit weer naar het strand. We maakten kennis met longboarden en surfen. Na de lunch stond nog een potje rugby en trefbal gepland. De vermoeidheid en de overdosis zon doen besluiten nog een duik te nemen en naar Oude-Tonge terug te gaan.

Dank aan Lambert Kozijnen, die de vrachtauto beschikbaar stelde. Dank aan de ouders die boodschappen deden en voor het vervoer zorgden. Dank aan Helma en Jan Maarten, die ons begeleidden.

We genieten de foto’s en de herinnering.