Plusproject

Al een aantal weken is een groepje leerlingen uit groep 7/8 bezig aan verschillende projecten. Sommige leerlingen kunnen wel wat extra uitdaging aan en  o.a. op deze manier kan en wil De Bron ze deze uitdaging bieden.

In tweetallen hebben de leerlingen een onderwerp gekozen, nagedacht over wat ze te weten willen komen en hoofd- en deelvragen opgesteld. De hersenen werden flink gekraakt!

Toen het plan opgezet was, zijn ze begonnen aan het beantwoorden van de vragen. Er werd druk overlegd, de taken werden verdeeld en de computers maakten overuren! Alle informatie wordt verwerkt in een werkstuk of poster. Het eerste werkstuk is al ingeleverd en de posters beginnen al aardig vorm te krijgen!

En wat is er nou interessanter dan het doen van een proefje wat past bij je onderwerp?! Ieder groepje heeft een proefje uitgevoerd of model gemaakt waarmee ze een deel van hun onderwerp visueel kunnen maken. Zo kun je de gevonden theorie terugzien in de praktijk. Vorige week werd er al zetmeel aangetoond in verschillende voedingsstoffen en een vulkaan gemaakt. Vandaag was de stevigheid van botten aan de beurt: Wat gebeurt er als je een botje in het vuur houdt? En hoe komt het dat baby’s hun tenen in hun mond kunnen stoppen? Met uiterste precisie (en veiligheid uiteraard!) werd dit onderzocht. Volgende week bootsen we de watersnoodramp na en laten we de vulkaan uitbarsten. We zullen proberen de school in tact te houden… 😉

Maar een project sluit je natuurlijk af met een presentatie! Op vrijdag 15 december zal elk groepje een presentatie houden over hun onderwerp. Er worden al grootse plannen gemaakt door de leerlingen. De ouders van de betreffende leerlingen zijn van harte uitgenodigd om naar de presentaties van hun kind te komen kijken en luisteren. Het belooft heel interessant te worden, mis het niet!

(met dank aan juf Joëlle van der Meer die dit project voor onze leerlingen heeft begeleid)