War Child Musical ‘De Koning te Rijk’

Wekenlang hadden de leerlingen van groep 7/8 gerepeteerd om de tekst en de liedjes van de musical in hun hoofd te krijgen. Het decor was door Rob van der Meer weer prachtig neergezet. Kleding en rekwisieten waren bij elkaar gezocht. Kortom, groep 7/8 was klaar voor de War Child Musical ‘De Koning Te Rijk’. Jammer dat iets waar je zo lang op oefent dan maar twee keer wordt opgevoerd, vonden de juffen. Daarom werden de bewoners van verzorgingstehuis Ebbe & Vloed, Gemiva uitgenodigd een extra voorstelling op woensdagmiddag bij te wonen. Het was een lange optocht van rolstoelen, rollators en vrijwilligers door de Melkweg. Toen iedereen een goed plaatsje had bemachtigd kon de musical beginnen.

Voor de klas van Meester Hor Loge (Arjan) is het een dag als alle andere. De leerlingen zitten verveeld in de kas. Ze krijgen de opdracht een opstel over Oorlogskinderen te schrijven, waarin ze weinig zin hebben. Dan vaart daar plotseling een schip De Tijdeling van kapitein Ros (Storm) de klas binnen. De kinderen weten niet wat hun overkomt, maar binnen de kortste keren zitten ze aan boord van het schip dat reist over de Zee van Tijd. Met De Tijdeling komen de kinderen in verschillende jaartallen terecht. In een tijd waarin kinderarbeid nog bestond, een tijd waar kinderen helemaal niet naar school hoefden te gaan. Ze komen ook in Het Achterhuis van Anne Frank (Josephine). Veel bezoekers herkenden Anne. Later komt het schip terecht op de kust van Scheveningen waar Koning Willem I (Judah) is. Ze ontmoetten hier ook het koningspaar Willem-Alexander (Wouter) en Máxima (Jenske). Onze bejaarde gasten gaven bij ons koningspaar ook blijk van herkenning.

Langzaam maar zeker beseffen de kinderen aan boord van De Tijdeling dat alles wat zij hebben in hun leven – een beschermd huis, de vrijheid om te zeggen wat je denkt, het recht op school en onderwijs – niet zo vanzelfsprekend is als ze altijd hebben gedacht. Het is een prachtig avontuur waarin de kinderen een prachtige tijdreis maken.

De liedjes ‘Het kan hier zo mooi zijn’ en ‘Weet dat je altijd welkom bent’, geschonken door Guus Meeuwis, werden meegezongen. De kinderen en de juffen zijn er trots op dat ze de musical ook aan de (hoog)bejaarde buren konden presenteren.

‘s Avonds was het opnieuw druk in de aula. Dit keer werd de drukte veroorzaakt door ouders, familie en bekenden die hun kind wilden zien schitteren. Twee keer was het genieten voor de bezoekers om de kinderen te zien spelen en zingen. Groep 8 mocht van de vakantie gaan genieten en groep 7 was vandaag nog op school om de boel op te ruimen en het jaar af te sluiten. Ook zij hebben nu vakantie. We kijken terug op een prachtige dag met twee geweldige optredens!